Nordiskt möte

This page is in Swedish as the Nordic Aniridia Meeting 2024 will be held in the Scandinavian languages. This meeting is only for members of the aniridia associations from the Nordic countries.

Välkommen till nordiskt möte i Stockholm den 31/5 – 2/6, 2024!

Parallellt med den Europeiska forskningskonferensen EAC 2024 hålls ett nordiskt aniridimöte för aniridiker och närstående i Stockholm den 31 maj – 2 juni, 2024. Då forskningskonferensen sker på engelska och den dessutom är på fackspråk som främst riktar sig till forskare och läkare så anordnar vi samtidigt med forskningskonferensen ett nordiskt aniridimöte som kommer att hållas på skandinaviska språk och som främst är riktat till dig som lever med aniridi och dina närstående. Vi kommer att ha ett spännande program där vi både får ny kunskap och möjlighet att dela med oss av våra egna erfarenheter. 

Du som anmäler dig till den nordiska aniridikonferensen kommer även att få vara med på en gemensam mottagning på Stockholms stadshus tillsammans med deltagarna från forskningskonferensen och det kommer även att finnas en viktig programpunkt där vi kommer att få en sammanfattning på skandinaviska språk och med lättare språkbruk av det som framkommit på forskningskonferensen. Det nordiska aniridimötet arrangeras i samarbete med Centrum för sällsynta diagnoser (CSD) på Karolinska sjukhuset.

Registreringen är nu öppen och du hittar mer praktisk information samt länk till att anmäla dig via denna sida: https://aniridiaconference.org/eac2024/logistics/.

Det kommer att vara möjligt att som aniridiker anmäla sig som deltagare (åhörare) på forskningskonferensen men då måste man vara medveten om att det kan vara svårt att förstå innehåll om man inte är van vid fackspråk inom ögonforskning på engelska.

Du kommer att behöva välja att delta antingen på forskningskonferensen eller det nordiska aniridimötet, för det går inte att kombinera eller ändra efter registreringen. För att kunna delta på forskningskonferensen eller det nordiska mötet behöver du vara medlem i Aniridi Sverige eller i någon av våra systerorganisationer i de nordiska länderna.

Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta oss på e-post: conference2024@aniridi.se. Du kan också ringa till ansvarig arrangör, Neven Milivojevic, på +46 70 639 00 68.

Skip to content